tiistai 10. syyskuuta 2013

Kympillä mennään


Viskoosi-merinopaita on päässyt jo käyttöön. Hihoista tuli neuletiheyden tarkistuksen jälkeen sopivan tiukat mutta himpun verran liian pitkät. Viimeinenkään mittaus ei pitänyt siis paikkaansa. Yhdistin kappaleet vuoropistoin aina kahden kerroksen alta yhden silmukan etäisyydellä reunasta. Helman jätin viimeistelemättä. Lopputulos on yksinkertaisuudessaan ja virheineenkin kaunis.

 

Malli: oma
Lanka: Debbie Bliss Prima (80 % viskoosia (bambu) ja 20 % merinovillaa)
 
Seuraava neulekin on jo työn alla, ja useampi mallitilkku on kuivumassa. Chileläistä Araucania Yarnsin ihanan pehmeää, käsin värjättyä keltaista Botany Lace -merinolankaa, ohutta oliivinvihreää Bockens Nialin -pellavaa ja italialaista tummansinistä egyptinpuuvillaa (Big Magnum 5).
Pölyistä hommaa mutta kympillä mennään! Paitsi Bockens Nialinin kanssa, se kun vaatii vähintään viitosen tiheyttä. :)
 

5 kommenttia:

 1. Saako sulta tilata tuollaisen? ;) Mulla ei ole neulekonetta, ja käsin neulomalla se olis valmis vasta ens kesänä. Ja p.s. Tyttö haluais uuden pitsimekon.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, otetaan mitat joku kerta, kun olette taas "Hämeenlinnassa päin". :) Mikäs Säteen koko on nykyään?

   Poista
  2. Just keräsin 68-senttiset pois kaapista ja laitoin 74 tilalle. 74-80 on ny tämän hetkinen tilanne.. :)

   Poista
 2. Vuoropistot saumassa näyttävät mainiolta. Täytyypä muistaa tuo, kun sopiva neule on puikoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän työn kanssa opin, että ne vuoropistot kannattaa tehdä kahden langan ali niin, että ensimmäinen alitus menee saman langan ali kuin edellisen piston toinen alitus eli viistosti hieman taakse päin ennen kuin päästään yksi askel eteenpäin.

   Poista