tiistai 17. syyskuuta 2013

Mekkorintamalla jotain uutta


Viime viikkoina pitsimekkorintamalla on ollut hiljaista. Olen nyhertänyt neulekoneen kanssa kaikenlaista, ja virkkaaminen on siten jäänyt työmatkojen virkistykseksi. Kolmas oma malli tytöille on viimein valmistumassa.

Kaula-aukon reunassa on rypytystä antamassa miehustalle väljyyttä. Kädentiet ovat hieman tiukemmat kuin edellisissä, ja yläosan väljyyden takia helmaosa saa olla suora.

Neulekonerintamallakin on jotain melkein valmista. Tässä viimeisin koneesta irroitettu: raglanhihainen toppi, jossa on lievästi puhvimaiset hihat ja miehustassa lyhennettyjä kerroksia antamassa väljyyttä. Lankana on pitkään laatikossa seissyt Austermannin Merino Lace kaksinkertaisena. Malli on jälleen kerran oma kokeilu lyhennettyjen kerrosten saralla.

 
 


 Wanhan sataman messuilta tuli hankittua kaikenlaista, joista suurin osa on jo päässyt mallitilkkuasteelle. Lähdin sinne etsimään ohuita, koneneulontaan sopivia pellavia ja merinovilloja. Niitä tarttui mukaan oikein urakalla. Tässä liettualaisen LitYarnin siniharmaata ja oliivinvihreää pellavalankaa. (600 m/ 100 g).

 
 


Chileläisen Araucanian Botany Lace on yksi suurista suosikeistani. Unelmankevyttä, miellyttävän tuntuista ja sujuvaa neuloa niin käsin kuin koneellakin. Tätä marjapuuronpunaista löytyi Eiran tukun eli Lankatalo Priiman osastolta.


Sama marjapuuronpunainen toistuu Raijan aitan kerrotussa aivinalangassa, joka on minulle aivan uusi tuttavuus. Mallitilkun perusteella melko kova pellava pehmenee reilusti pesussa. Ostin samaa myös siniharmaana.

Lahtelaisen Pitsin ja palmikon osastolla törmäsin Puffa-lankaan, josta en ollut ennen edes kuullut. Pitihän sitä ottaa testattavaksi. Unelma-Puffa-nimistä hopeanharmaata bambu-silkki-merinoa (väri Royal, juoksumäärä 844 m sadassa grammassa). Lanka on tarkoitettu unelmankevyisiin huiveihin isoilla puikoilla mutta soveltuu myös neulekoneella neulottuna muihin neuleisiin. Tuliskohan tuosta neuletakki? Tai mekko tai tunika tai...


 
Tämä The Uncommon Threadin Posh Fingering -lanka tuli vastaan jyväskyläläisen Titityyn osastolla. Villaa, silkkiä ja kasmiria, värinä hienosti harmaanruskehtava Attic room 'ullakkohuone'. Tästä on jo tulossa neuletakki itselle. Jälleen kerran vaakaan neulottu, lyhennetyin kerroksin muotoiltu mutta tällä kertaa raglanhihainen. Hihansuun mallia pähkäilin pitkään (lue: eilisillan), mutta juuri ennen nukahtamista asia loksahti paikoilleen.

Titityyn osastolta ostin kokeiltavaksi myös tanskalaisen Holst Garnin Coastia (väri Cassis) ja Noblea (väri Flint).
 

 Nimettömäksi jääneestä myyntipisteestä ostin myös kartiollisen poistopellavaa kympin kilo. Tämä menee siskoille kudontalangaksi, jollei se taivu neulekoneelle. Mallitilkun teko oli melko nykivää, vaikka lanka juoksikin kartiolta melko mukavasti.
Syksyn lankabudjetti taisi messuilla jo ylittyä, mutta olen olen ostoksiini sen verran tyytyväinen, ettei tuo paljon tahtia taida haitata. Muutama lanka jäi vielä kaivelemaankin: Fyberspatesin ohut Gleem Lace, jota ystäväni Anne osti pronssin ja hopean sekoituksena, The Uncommon Threadin Silky Merino Fingering sekä Wetterhoffin Silviat ja Sivillat. Wetterhoffin kohdalla ostoskärryissäni ei todellakaan ollut enää tilaa, joten ostin heiltä vain lankakartat tulevia nettiostoksia varten.
 
Nettiostoksiin on muuten tulossa mainio tilaisuus. Lokakuussa (palkkapäivän jälkeen) on luvassa Neulojien yö, jolloin nettilankakaupoissa on erilaisia yllätystarjouksia koko yön. Tietoa Neulojien yöstä saa ainakin Facebookin Neulojat-sivulta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti