torstai 15. elokuuta 2013

Virkattu pussukka neliöistä


Esittelin jo aiemmin tässä blogissa perinteisen kukkaruudun, jota olen käyttänyt monissa laukuissa ja muissa töissäni. Tässä teille vielä siitä varioidun pikku pussukan ohje.
 

 
Tee alkuperäisen neliön ympäri vielä kaksi kerrosta pitkiä pylväitä (kaksi langankiertoa koukulle) niin, että käännyt kulmissa kolmella ketjusilmukalla ja virkkaat edellisen kerroksen ketjusilmukkakäännökseen aina kolme pitkää pylvästä,  kolme ketjusilmukkaa ja toiset kolme pitkää pylvästä. Tehdessäsi toista neliötä aloita neliöiden yhdistäminen ensimmäisen kokonaisen sivun alusta kiinteällä silmukalla ensimmäisen neliön kulmaan.

 
 
 
Kiinnitä neliöt toisiinsa vain kolmeltä sivulta. Kun pääset kerroksen loppuun, nouse ketjusilmukoilla seuraavalle kerrokselle ja virkkaa niin monta kerrosta kuin tarvitset saippuaasi tai vaikka kännykkääsi varten. Päätä kerros aina piilosilmukalla ensimmäiseen pylvääseen, ja nouse sitten seuraavalle kerrokselle kolmella ketjusilmukalla.
 


 
 
Kun pussukan reuna ulottuu saippuasi tai kännykkäsi yli, virkkaa kerros, jossa on viiden pitkän pylvään ja kahden ketjusilmukan ryhmiä vuorotellen. Virkkaa vielä sen jälkeen yksi kerros pelkkiä pylväitä ja yksi kerros samaan silmukkaan virkattujen kolmen pylvään, kolmen ketjusilmukan ja kolmen tavallisen pylvään sekä yhden kiinteän silmukan muodostamia nirkkoja. Päättele.


 
Virkkaa nauhaa varten 5 ketjusilmukkaa ja 3 ketjusilmukkaa kääntymistä varten. Virkkaa viiden pylvään ja kolmen ketjusilmukan nousuketjuja vähintään 30 - 35 cm. Päättele nauha vasta pujotettuasi se nauhakujaan. Kiristä nauhalla pussin suu. Pikku pussukka on valmis käyttöön.
 2 kommenttia: